Listí ze stromů již pomalu opadalo a barevný podzim se začíná měnit v mrazivou zimu. S blížícími se zimními měsíci se začíná měnit i můj jídelníček na plnější a hřejivější jídla.
Při listování recepty, které jsem si vloni připravoval, jsem objevil jeden, který mi moc chutnal, když jsem držel výživový program Whole30, a který jsem vám na blog ještě nedával.
Treska v koprové omáčce je parádní twist na klasickou koprovku s hovězím a knedlíkem. Omáčka vypadá podobně, ale exotický nádech kokosů, zázvor a citrusy dodají omáčce skoro vánoční aroma. Kopr s rybou jsou velcí kamarádi a vyvážená kombinace sladkosti a kyselosti přesvědčí nejen příznivce low carb stravování.
Suroviny
na 4 porce
- 600 g tmavé tresky
- 400 ml kokosového mléka
- 2 cm strouhaného zázvoru
- větší hrst kopru
- 1 bio citrón
- sůl a pepř
Postup
Filety tresky si rozdělíme na 4 části, opepříme a vložíme do mísy. Přilijeme kokosové mléko, nastrouhaný zázvor a kopr. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ji do druhého dne marinovat do chladu.
Předehřejeme si troubu na 170 °C.
Marinovanou rybu vytáhneme z chladu a přemístíme na pekáček. Důkladně osolíme a přilijeme kokosovou omáčku. Na rybu poklademe citron nakrájený na kolečka.
Tresku dáme péct do trouby na 30 minut, ke konci pečení můžeme zapnout grill, aby se ryba lehce zapekla.