Overnight Oats
Recepty

Overnight Oats

Overnight oats, jak už anglický název napovídá, je nevařená kaše z ovesných vloček, která vznikne pouze namočením vloček a ponecháním přes noc v chladničce.

Ke snídani nebo třeba odpoledne na rychlou svačinu je pak stačí vytáhnout z lednice a rovnou si na nich můžete pochutnat. Samozřejmě si je můžete i ohřát, ale osobně mi více chutnají studené, které mají příjemně krémovou strukturu.

Stejně jako u běžné ovesné kaše by samotné vločky zalité mlékem nebyli chuťově moc zajímavé. Osobně je tedy doplňuji chia semínky, arašídovým nebo ořechovým máslem, bílým jogurtem, marmeládou a čerstvým ovocem.

Suroviny

na 4 porce

  • 160 g jemných ovesných vloček
  • 230 ml neslazeného mandlového mléka
  • 4 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • Na doplnění dle chuti: arašídové máslo, bílý jogurt, marmeláda, lesní plody

Postup

Do misky si nasypeme ovesné vločky a chia semínka.

Zalijeme je mandlovém mlékem, přidáme javorový sirup a necháme 5 minut odstát.

Směs rozdělíme do 4 skleniček a dáme odležet do lednice do druhého dne.

Před servírováním doplníme overnight oats topingem dle chuti.

Overnight Oats
Overnight Oats