Ke snídani nebo třeba odpoledne na rychlou svačinu je pak stačí vytáhnout z lednice a rovnou si na nich můžete pochutnat. Samozřejmě si je můžete i ohřát, ale osobně mi více chutnají studené, které mají příjemně krémovou strukturu.
Stejně jako u běžné ovesné kaše by samotné vločky zalité mlékem nebyli chuťově moc zajímavé. Osobně je tedy doplňuji chia semínky, arašídovým nebo ořechovým máslem, bílým jogurtem, marmeládou a čerstvým ovocem.
Suroviny
na 4 porce
- 160 g jemných ovesných vloček
- 230 ml neslazeného mandlového mléka
- 4 lžíce chia semínek
- 3 lžíce javorového sirupu
- Na doplnění dle chuti: arašídové máslo, bílý jogurt, marmeláda, lesní plody
Postup
Do misky si nasypeme ovesné vločky a chia semínka.
Zalijeme je mandlovém mlékem, přidáme javorový sirup a necháme 5 minut odstát.
Směs rozdělíme do 4 skleniček a dáme odležet do lednice do druhého dne.
Před servírováním doplníme overnight oats topingem dle chuti.