Medové trhané kuřecí
Recepty

Medové trhané kuřecí

Možná to z mých receptů vypadá, že si vařím jen samá komplikovaná jídla a trávím v kuchyni spoustu času. Někdy bych vám musel jistě dát za pravdu, ale občas se ani mně do velkého vaření nechce.

V takových situacích často sahám po pomalém hrnci, do kterého prostě jen dáte všechny ingredience, zapnete ho a po pár hodinkách z něj naservírujete báječné jídlo.

Dnešní recept na medové trhané kuřecí je přesně ten případ. Z několika málo surovin, které běžně mívám doma se dá vytvořit lehké a zdravé jídlo. Mírně nasládlá omáčka v asijském stylu udrží kuřecí maso krásně šťavnaté.

Doplnit ho můžete rýží, výborné bude v tortille a můj tip je dát si ho se zeleninou v bao bunech.

Suroviny

  • 600 g vykostěných kuřecích stehenních řízků
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 5 lžic medu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce srirachy
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

Omáčku připravíme tak, že si do misky nalijeme sójovou omáčku a med. Přidáme rajčatový protlak, srirachu, rozmačkané stroužky česneku a lžíci rýžového octa. Vše spolu důkladně promícháme.

Kosky kuřecích stehen vyskládáme na dno pomalého hrnce a přelijeme připravenou omáčkou.

Pomalý hrnec dáme vařit na vyšší výkon asi 3 hodiny.

Jakmile bude kuře hotové, tak kousky z hrnce vyjmeme. Do omáčky přisypeme kukuřičný škrob a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Poté vložíme kuře zpátky a vidličkou jej roztrháme na jednotlivá vlákna.

Medové trhané kuřecí
Medové trhané kuřecí