Možná to z mých receptů vypadá, že si vařím jen samá komplikovaná jídla a trávím v kuchyni spoustu času. Někdy bych vám musel jistě dát za pravdu, ale občas se ani mně do velkého vaření nechce.
V takových situacích často sahám po pomalém hrnci, do kterého prostě jen dáte všechny ingredience, zapnete ho a po pár hodinkách z něj naservírujete báječné jídlo.
Dnešní recept na medové trhané kuřecí je přesně ten případ. Z několika málo surovin, které běžně mívám doma se dá vytvořit lehké a zdravé jídlo. Mírně nasládlá omáčka v asijském stylu udrží kuřecí maso krásně šťavnaté.
Doplnit ho můžete rýží, výborné bude v tortille a můj tip je dát si ho se zeleninou v bao bunech.
Suroviny
- 600 g vykostěných kuřecích stehenních řízků
- 5 lžic sójové omáčky
- 5 lžic medu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce srirachy
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
Omáčku připravíme tak, že si do misky nalijeme sójovou omáčku a med. Přidáme rajčatový protlak, srirachu, rozmačkané stroužky česneku a lžíci rýžového octa. Vše spolu důkladně promícháme.
Kosky kuřecích stehen vyskládáme na dno pomalého hrnce a přelijeme připravenou omáčkou.
Pomalý hrnec dáme vařit na vyšší výkon asi 3 hodiny.
Jakmile bude kuře hotové, tak kousky z hrnce vyjmeme. Do omáčky přisypeme kukuřičný škrob a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Poté vložíme kuře zpátky a vidličkou jej roztrháme na jednotlivá vlákna.