Marokánky jsou moje letošní premiéra a nemám je ještě tak vychytané, jako jiné cukroví, na které Vám sem dávám recepty.
Inspiraci na zdravější verzi jsem hledal u Majdy, jejíž recepty jsou super. Abych použil mandlové mléko z přípravy pracen, tak jsem jím nahradil běžné mléko, které by v marokánkách mělo být správně. Měl jsem trochu obavy, že to nedopadne úplně dobře, protože těsto mi vyšlo hodně hrubé a hromádky mi na plechu moc nedržely pohromadě.
V troubě naštěstí směs vytvrdla a jak jsem ještě marokánky namočil v čokoládě, tak placky drží krásně u sebe. Příště ale určitě zkusím vločky napřed namlít víc najemno, aby bylo těsto trošku hladší už od začátku a lépe se s ním pracovalo.
Suroviny
- 100g ovesných vloček
- 250ml mandlového mléka
- 100g ořechů, mě se osvědčila směs Základka ze Světa plodů
- 200g sušeného ovoce
- 3 lžíce medu
- 100g čokolády
Postup
Ovesné vločky zalejte mandlovým mlékem a dejte kaši na chvilku povařit. Jakmile ovesná kaše trochu vychladne, přidejte med, ořechy a sušené ovoce a vše dobře promíchejte. Na pečící papír udělejte z těsta malé hromádky.
Marokánky pečte do zlatova v troubě předehřáté na 170° asi 20 minut. Upečené placky nechte vychladnout.
Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu a placičky do ní zespoda namočte.