Čokoládové košíčky
Recepty

Čokoládové košíčky

Hledáte jednoduchý, zdravý a chutný recept na vánoční cukroví? Čokoládové košíčky to vše splňují do puntíku.

Když jsem je vloni dělal poprvé, hned jsem se do nich zamiloval a na mé vánoční tabuli rozhodně chybět nebudou.

Zvládne je opravdu každý, aby taky ne, když je na ně třeba jen dvou surovin – kvalitní čokoláda a oříškové máslo. Zkoušel jsem varianty s různými másly a pistáciové nebo mandlové mi chutnají nejvíce. Stejně dobře jako náplň fungují i různé marmelády, nebo je můžete s oříšky dát půl na půl.

Suroviny

(na 30 košíčků)

  • 550 g kvalitní čokolády – osobně používám 70%
  • 200 g oříškového másla dle chuti
  • strouhaný kokos a/nebo hrubozrnná sůl na dozdobení

Postup

Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu. Malé papírové košíčky si vyskládejte vedle sebe na rovnou podložku. Poté vždy nalijte na dno košíčku lžíci čokolády, abyste na dně vytvořili asi 3 milimetry tlustou vrstvu. Všechny košíčky potom dejte na 20 minut do lednice vychladnout.

Pokud oříšková másla neskladujete v lednici, doporučuji dát vychladit i je, protože s tuhými másly se lépe pracuje.

Do každého košíčku dejte lžičku oříškového másla, nebo marmelády a zalijte ji vrstvou čokolády. Naplněné košíčky nechte pár minut odpočnout a poté je posypte strouhaným kokosem, nebo hrubozrnnou solí, pokud máte raději sladké v kombinaci se slaným.

Ozdobené košíčky opět vložte na vychladnutí do lednice.

Čokoládové košíčky
Čokoládové košíčky